Przejdź do treści Przejdź do menu

 

                                           Jadłospis  06-02-2023 -10-02 2023r                                                                              

   Poniedziałek

I śniadanie;  Płatki kukurydziane z mlekiem(200ml)(mleko,gluten), pieczywo mieszane(50-60g)(gluten), masło(10g)(mleko), wędlina(20g), herbata z cytryną(200ml), rzodkiewka(1szt)

II śniadanie: Morela(15g), woda mineralna(200ml)

Obiad;  zupa pieczarkowa z ziemniakami(250g) (seler gluten,mleko), spaghetti po włosku(150/100g)(gluten, mleko), kompot owocowy(200ml)

Podwieczorek; serek danio( 1szt) (mleko) 

  

                                                                            Wtorek

Śniadanie;kawa z mlekiem(200ml)(mleko), pieczywo mieszane(60-70g)(gluten), masło-10g (mleko)sałata zielona, ser żółty-20g(mleko), papryka,

II śniadanie: mandarynka -1szt

Obiad; Zupa pomidorowa z ryżem (250g),(seler, gluten, mleko) kotlet pożarski drobiowy(70g)(jaja,gluten), ziemniaki(250g), mizeria(70g)(mleko) ,kompot (200ml)

Podwieczorek; mus owocowy kubuś-1szt

                                                                              Środa

Śniadanie; kakao-200ml(mleko), chleb razowy-60-70g(gluten), rogalik maślany-05szt(gluten), masło-10g(mleko),  powidło-30g

II śniadanie: jabłko 1szt

Obiad;  kapuśniak z ziemniakami (250g)(seler,gluten), ryż z jabłkami i polewą(180/100g)(mleko),  kompot (200ml)

Podwieczorek; kanapka z wędliną1szt(mleko,gluten). Herbata z cytryną-200ml

        Czwartek

Śniadanie; herbata owocowa200ml, pieczywo mieszane-60-70(gluten), masło-10g (mleko), pasta rybna z jajkiem i szczypiorkiem-30g (ryba,jaja) , pomidor-20g

II śniadanie: Rodzynki 15g (nasiona sezamu),woda mineralna-200ml

Obiad; zupa ogórkowa z ryżem(250g)(seler, gluten,mleko), bitki ze schabu z sosem(gluten), ziemniaki (150g), surówka z marchwi i ananasa (70g) (mleko) kompot(200ml)

Podwieczorek;jogurt owocowy-1szt(mleko) pieczywo Wasa-2szt 

            Piątek

Śniadanie; kawa zbożowa-200ml(mleko,gluten), pieczywo mieszane-60-70g(gluten)  serek wiejski -1szt(mleko),  masło-20g(mleko), ogórek świeży-20

II śniadanie: Melon 50g

Obiad;  zupa kalafiorowa z makaronem(250g)(seler, gluten,mleko), jajko gotowane w sosie koperkowym(1szt/70g) (jaja,mleko), warzywa z wody(70g) kompot(200ml)

Podwieczorek: batonik zbożowy-1szt(gluten,orzechy) sok jabłkowy-200ml